Hofje Hofland

De Ronde Venen - Mijdrecht
Actueel aanbod

€ 490.000,- tot € 525.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
143 - 143m2
Kaveloppervlak
229 - 296m2
Inhoud
530 - 530m3
Aantal slaapkamer(s)
3 - 5

Over dit project

Hofje Hofland
Aan de noordkant van Mijdrecht, nabij de rotonde die de Rondweg met Hofland verbindt, wordt ‘Hofje Hofland’ gerealiseerd. Vier ruime gezinswoningen, dicht bij het Veenlanden College en het hart van Mijdrecht. Hofland is van oorsprong een dijklichaam wat een voortzetting is van de dijk Bozenhoven en de Dorpsstraat. Het ‘Hofje Hofland’ ligt op zo’n 500 meter van de Provinciale weg N201 en op zo’n zelfde afstand van het dorpscentrum.

In het bouwplan ‘Hofje Hofland’ gaan 4 fraaie en royale geschakelde woningen met garage gebouwd worden met een inhoud van circa 530 m³. Deze woningen hebben een eigen inrit aan de voorzijde vanaf het hofje en een tuin op het zuiden.
Aan Hofland worden daarnaast nog 2 identieke woningen gebouwd, welke worden ingepast in de bestaande bebouwing van Hofland. Deze woningen hebben een eigen inrit aan de achterzijde vanaf het hofje en een tuin op het zuidoosten.
Naast de 4 nieuw te realiseren woningen bevinden zich in het bouwplan nog 3 bestaande woningen welke voorlopig gehandhaafd blijven. Deze woningen worden ook via het hofje ontsloten.

De woningen kenmerken zich door de rechte gemetselde gevels in 2 kleuren baksteen. In de voorgevel op de begane grond bevindt zich een fraai bloemkozijn en aan de achterzijde bevinden zich openslaande deuren en veel glas. De kap is een zogenaamde samengestelde kap met rondom schuine dakvlakken en een plat dakvlak; hierdoor ontstaat er op de 2e verdieping een oppervlakte welke optimaal benut kan worden.

Aan duurzaamheid is ook gedacht: de woningen worden voorzien van zonnepanelen op het platte dakvlak. Daarnaast worden de gevels en dakconstructie uitgevoerd met een hoge isolatie-waarde, waardoor de energieprestatiecoëfficiënt ruim binnen de vereiste 0,6 valt.

Mijdrecht en omgeving
Mijdrecht is ontstaan doordat een aantal boeren die zich rond het jaar 1090 vestigden op een dijk, nu Bozenhoven genaamd. Zij veranderden de moerasachtige wildernis in weiland en akkers. Door het droogleggen van omliggend gebied ontstond er steeds meer ruimte voor mensen om zich hier te vestigen. Inmiddels is Mijdrecht uitgegroeid tot de grootste plaats in de gemeente De Ronde Venen en telt ruim 16 duizend inwoners.

Naast een gezellige dorpskern met een diversiteit aan winkels heeft Mijdrecht ook tal van sportieve voorzieningen. Mijdrecht biedt verenigingen voor o.a. voetbal, basketbal, volleybal, korfbal en hockey. Er zijn in Mijdrecht verschillende sporthallen voor turnen, freerunnen en acrogym. Bovendien bevindt zich aan de oostzijde het gloednieuwe binnenzwembad Veenweidebad met bijbehorende healthclub en bowlingbaan.

Mijdrecht heeft een strategische ligging tussen Amsterdam, Utrecht en luchthaven Schiphol. Met de rijksweg A2 en de nieuwe N201 zijn de omliggende plaatsen en gebieden goed bereikbaar.

Kenmerken woningen op een rij
- Woonoppervlakte 143 m² en garage/berging 19 m²
- Royale woonkamer/keuken
- 3 slaapkamers
- Ruime badkamer en separaat toilet
- Vrij in te delen zolder
- Mechanische afzuiging en natuurlijke lucht toevoer
- Lucht/water warmtepomp
- Zonnepanelen

Meer informatie

Kenmerken

Project
Hofje Hofland
Prijs
€ 490.000,- tot € 525.000,-
Type woningen
2-onder-1-kap, Geschakeld

Voorzieningen

Parkeren
Garage, Parkeerplaats, Parkeerplaats eigen terrein
Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Lucht-Water Warmtepomp, Vloerverwarming
Voorz. binnen 1 Km.
Basisschool, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum, Zwembad

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio De Ronde Venen.

Aanmelden